»Jabolko na dan« je bila izbrana tema Ringarajčkov v mesecu novembru, zato smo se veliko pogovarjali o sadju...
... s tempera barvami »poslikali« narisana jabolka, si ogledovali slikanice o kmetiji, sadju, zelenjavi in drugi hrani, izdelovali plakat, prepevali pesmice in se igrali bibabirje. Z zanimanjem smo prisluhnili zgodbici »Jabolko« (V. Sutjejev), ki sta nam jo vzgojiteljici uprizorili skozi lutkovno predstavo, nato smo si tudi sami pobliže ogledali lutke.
V tednu slovenske hrane so nam kuharice kuhale večinoma tradicionalne slovenske jedi, kot so: pečen piščanec, mlinci, dušeno rdeče zelje, polnozrnati mlečni močnik, šara, carski praženec (mi smo mu rekli kar palačinke), goveja juha, pražen krompir, jota, jabolčni zavitek, po domače »štrudl« in se posladkali z medom, maslom, jabolkom in mlekom ob tradicionalnem slovenskem zajtrku. Sami smo rezali jabolka pri sadni malici, kar je ostalo, smo dali v velik lonec, dodali cimet, med, limono, vodo in skuhali kompot.
Vzgojiteljica je prinesla bučo, na kateri je previdno odrezala pokrov, da smo lahko iz nje pobrali semena. Kako slastna so bila, ko smo jih lahko takoj poskusili. Posušene (pečene) golice smo snedli tudi po kosilu, nekaj zdrobili ter uporabili v slanih piškotih, ki sta nam jih pomagala zamesiti ati Janez in mami Natalija.
Seveda nismo samo jedli, ampak smo se tudi precej gibali, tekali, vzpenjali, kotalili bodisi v igralnici ali v skupnem prostoru in se odpravili na sprehod ter v gozd.
Še vedno radi prisluhnemo dogodivščinam, ko se vrne maskota zajček Tine z obiska Ringarajčkov in preverimo, če so se vrnile vse lutke živalice v knjižnem nahrbtniku.
V tem mesecu smo bili vsi hi, hi, hi, saj so trije Ringarajčki rojstni dan slavili in smo v krogu zapeli in se zavrteli.
Čarobnost praznovanja naj se prenese v prihajajoči mesec december, vam želimo Ringarajčki z vzgojiteljicama Špelo in Suzano.
Zapisala: vzg. Suzana Bogovič